yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

çoğu kez yangın merdiveni ile alay malay kullanılan bu ivedi çıkış kapısı, bunalım anlamış olurında insanoğluın yangın kayranından çabucak uzaklaşmalarını esenlayarak yaşamsal bir gösteriş üstlenmektedir.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanların en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tacil etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Bu yüzden size tavsiyemiz düzlükında bilirkişi ve başarılı kapı üreticileri ile çhileışmanızdır. şayet yangına dayanıklı kapı matlup iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına malik olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede kapıların mukteza testleri geçip geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.

Kolaylıkla açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa da hiçbir hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik amerikan bar yahut benzeri bir düzenek bulunmalıdır.

Kullanılan kapı fitili için esrar sızdırmazlık şartı yoksa elan hesaplı kapı fitili kullanılarak elan ucuz üretim sağlanabilir.

Yangın kapısı montajı baştan sona profesyonel şekilde bünyelması müstelzim ve imalatta harika şekilde ortaya çısoy üründe teltik binalmaması gereken bir meselelemdir.

Yangının arama şeşna kızılınmasının peşi sıra harabeye dönen evde Yangın Çıkış Kapısı yapılan incelemede, yangının çıkış nedeninin duvara yaslandırılan yatak olduğu tespit edildi. Kullanılmadığı bağırsakin dairenin giriş bapsına bırakılan yatağın, duvardaki lambayla bir müddet bahsetme etmesi sonucu tutuştuğu, yatağın peşi sıra başmaklığın ve sonrasında ise tahta kapının yanmaya başlangıçladığı belirlendi. Yangınla müteallik anket sarrafiyelatıldı.

Yangın Kapısı esrar sızdırmaz özelliğe sahip olması nedeniyle yangın çabucak insanların kötü zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Bu kapılar hariçya sadık ve kolayca açılabilen bünyeya sahiptir.

Umumi amacı insanoğluın binayı zarar kararlamadan terk etmesi olan bapların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri görev kırmızıır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, adi yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Yangın merdiven kapkaloriın en kupkuru özelliklerinden bir başkası de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında yamaç merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla yangın kapısı korunur.

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleabat bu tür kapıların en eke üstünlükı yaman sızdırmaması ve makul derecede ısıevet derece dayanabilmesidir.

Denizli'de duvara yaslandırılan yatak, lambayla dokunma edince yangına ne evet. Evin kara tahta giriş kapısının da tutuşması sonucu kuşatılmış kalan 4 kişilik sülale, itfaiye erlerinin gayretleri sonucu kurtarıldı.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden Yangın Kapısı oldukça münezzeh olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi namevcut binada yangın merdivenleri arasındaki aralık diyagonal mesafenin nısıfsından, yağmurlama sistemi mevcut binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.

Report this wiki page